Trump wil razendsnel deuren Amerikaanse bioscopen weer openen

Trump wil razendsnel deuren Amerikaanse bioscopen weer openen

Of dat zo slim is, valt te betwijfelen.

Al weken zitten de bioscopen in vele landen op slot en de grote Hollywoodstudio's hebben hun blockbusters tot in juli uitgesteld. Toch gaan de deuren van de bioscoopzalen in de States weer heel snel open. Althans, dat wilt Amerikaans president Donald Trump.

Met de kreet "Opening Up America Again" wil Trump komende weken het leven in Amerika weer opstarten in de Verenigde Staten. Trump denkt dat de piek van de coronacrisis is bereikt. Aan de gouveneurs van de deelstaten worden instructies meegegeven om het leven weer op te starten.

Trump wil dit in drie stappen doen. Tijdens de eerste moeten onder meer bioscopen en sportscholen weer opengaan, al blijven scholen en kroegen dan nog dicht. Ook moet er 'social distancing' plaastvinden wat in de drie fases wordt afgebouwd. Hieronder wat er over bioscopen wordt gezegd in stap 1.


GROTE LOCATIES (bijv. restaurants, bioscopen, sportlocaties, gebedshuizen) kunnen in bedrijf onder strikte fysieke afstandsprotocollen. Lees meer.

Weer veel evenementen
Trump ging overigens nog een stapje verder door te zeggen dat hij stadions wil vullen met duizenden mensen. De vraag is nu of dit wel voldoende veilig is.

Ondanks dat in de States tot op heden in aantal de meeste mensen zijn overleden door het coronavirus, ligt het aantal doden per miljoen inwoners op de helft van dat cijfer in Nederland.

Ook is het afwachten hoe de individuele verenigde staten reageren. Lokaal kunnen de staten onder bepaalde voorwaarden afwijken van de adviezen en besluiten van de president. Daarnaast is het aan de bioscoopeigenaren zelf of zij weer open willen.

NieuwsFilm

meest populair