Warner Bros. had serieuze plannen voor 'Batman'-film met Clint Eastwood in de hoofdrol!

Warner Bros. had serieuze plannen voor 'Batman'-film met Clint Eastwood in de hoofdrol!

De film zou draaien om een oudere Bruce Wayne.

Warner Bros. heeft jaren geleden serieus overwogen om de populaire animatieserie Batman Beyond te verfilmen. Dat onthult Paul Dini, een van de makers van de serie, in de podcast Fatman on Batman. En voor de hoofdrol schijnt de studio ook niemand minder dan Clint Eastwood op het oog te hebben gehad.

Bekijk de afbeelding
Paul Dini werd zo'n twintig jaar geleden door Warner Bros. ingehuurd om samen met zijn partner Alan Burnett een script voor een mogelijke live-actionbewerking van Batman Beyond te schrijven, zo vertelt hij in Fatman on Batman, de podcast van allround-geek Kevin Smith (Malrats).

Oudere held
In die animatieserie, die van 1999 tot 2001 op televisie te zien was, is Bruce Wayne alias Batman heel wat jaren ouder en inmiddels behoorlijk versleten door al zijn dienstjaren als burgerwacht. Warner Bros. wilde die rol destijds laten vertolken door acteur en regisseur Clint Eastwood (destijds rond de 70). Warner Bros. had Boaz Yakin (Remember the Titans) ook al ingehuurd voor de regie.

Te duister
De studiobazen van Warner Bros. besloten destijds af te zien van het project omdat zij het verhaal te duister en nihilistisch vonden. De studio zag liever een meer familievriendelijke versie, maar daar zaten Yakin, Dini en Burnett niet op te wachten: zij hielden vast aan hun visie.

"Het verhaal zou zich afspelen in het Gotham van de toekomst, maar had niet echt een overdreven futuristisch randje", licht Dini de oorspronkelijke plannen toe in de podcast. "Het had een beetje weg van Dark Knight, een beetje van de moderne stripboeken... met Terry McGinnis, het pak en alles [uit de animatiereeks]".

Warner Bros. werkt sinds 2019 wel aan een animatieverfilming van Batman Beyond.

NieuwsFilm

meest populair