Is ook het avontuur van deze Marvel-held nu abrupt afgelopen?

Is ook het avontuur van deze Marvel-held nu abrupt afgelopen?

Don Cheadle heeft voldaan aan zijn contractuele verplichting van zes films.

Don Cheadle nam in Iron Man 2 het stokje over van Terrence Howard, die stopte met zijn rol als James Rhodes alias War Machine in de Marvel-films. In een nieuw interview vertelt Cheadle uitgebreid over dat ene telefoontje dat zijn leven voorgoed veranderde. Ook staan we stil bij zijn toekomst in de franchise.

Bekijk de afbeelding
"Ik was op het verjaardagsfeestje van mijn kind. We waren aan het lasergamen toen ik ineens een telefoontje kreeg van m'n agent. Ze zeiden dat ze me wilden doorverbinden met de mensen van Marvel, omdat zij me een rol wilden aanbieden met een contract voor zes films", vertelt Cheadle.

Hij maakte naar eigen zeggen direct het rekensommetje in zijn hoofd van hoeveel jaar hij dan ongeveer verbonden zou zijn aan zo'n contract. Cheadle kwam uit op zo'n elf tot twaalf jaar - en daar wilde hij toch even rustig over nadenken. Die tijd kreeg hij echter niet.

Snel de knoop doorhakken
"Marvel wilde dat ik min of meer direct 'ja' zei, anders zouden ze de volgende persoon op hun lijstje benaderen", vertelt hij. "Ik kreeg in eerste instantie slechts één uur bedenktijd, maar omdat ik ze vertelde dat ik net op het verjaardagsfeestje van m'n kind was, kreeg ik - heel royaal - een uur extra".

Nadat hij de telefoon op had gehangen, vroeg hij direct om advies aan zijn vrouw. "Ik vroeg haar of ik deze kans zou moeten grijpen en zij vond van wel, omdat ik nog nooit in zulke grote films had gespeeld. We besloten samen dat ik er gewoon voor moest gaan", legt de acteur uit. De rest is natuurlijk geschiedenis.

Toekomst War Machine
Cheadle heeft dus inmiddels aan zijn contractuele verplichtingen voldaan. Hij was immers te zien in de volgende zes Marvel-films: Iron Man 2 (2010), Iron Man 3 (2013), Avengers: Age of Ultron (2015),
Captain America: Civil War (2016), Avengers: Infinity War (2018) en
Avengers: Endgame (2019).

Het zou echter kunnen dat Cheadle tussentijds - in het geheim - bij heeft getekend voor nog een aantal films (en series?), maar Marvel heeft verder nog niets over de toekomst van zijn personage aangekondigd. De tijd zal het ons leren.

NieuwsFilm

meest populair