'Annabelle 3'-regisseur maakt Stephen King-verfilming 'Salem's Lot'

'Annabelle 3'-regisseur maakt Stephen King-verfilming 'Salem's Lot'

Kings iconische boek uit 1975 werd al tweemaal eerder verfilmd.

New Line Cinema heeft bekendgemaakt dat Gary Dauberman (Annabelle Comes Home) een deal met hen heeft gesloten om de nieuwe verfilming van Stephen Kings iconische vampierboek Salem's Lot te regisseren.

In het boek uit 1975 volgen we een schrijver die terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide om een boek te schrijven over een verlaten landhuis dat onlangs werd opgekocht door een mysterieuze man. Hij beseft al snel dat de inwoners van het plaatsje langzaam maar zeker veranderen in vampiers. De schrijver moet nu samen met een paar anderen de verspreiding tegen zien te gaan.

Dauberman werd een tijdje terug al ingehuurd als scenarist van de film. James Wan, Roy Lee en Mark Wolper produceren. Dauberman schreef tevens de scenario's van beide IT-films en vier van de Conjuring-spinoffs.

Salem's Lot werd tweemaal eerder verfilmd; eerst als tv-film in 1979 door Tobe Hooper, en daarna als miniserie met Rob Lowe in 2004. Beide versies worden echter niet als definitieve verfilmingen beschouwd. Er wordt overigens ook gewerkt door Epix aan een prequel-serie met de titel Jerusalem's Lot, waarin Adrien Brody de hoofdrol speelt.

NieuwsFilm

meest populair