Coronacrisis: 'Black Widow' van de Marvel-kalender

Coronacrisis: 'Black Widow' van de Marvel-kalender

Het onvermijdelijke is gebeurd: Black Widow is uitgesteld.

Het was te voorspellen, maar nu is het ook officieel. Disney en Marvel Studios hebben Black Widow voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wanneer het Marvel Cinematic Universe verdergaat is nog niet bekend.

Enkele weken geleden was No Time to Die de eerste film die werd teruggetrokken doordat de bioscopen in China en andere landen opslot gingen. Nu zijn vele zalen in Europa gesloten en ook in de States gaan vele theaters dicht in de strijd tegen het coronavirus.

Maar wanneer wel?
De kans lijkt groot dat - als het virus enigszins onder controle is - er een herrangschikking komt van de algehele filmkalender. Voor de films van Marvel Studios lijkt het logisch dat de MCU-films een plekje opschuiven, maar het kan ook zijn dat Black Widow nog snel voor Eternals verschijnt. Deze MCU-film staat gepland voor november.

Mocht het coronacrisis langer duren dan verwacht, dan zou Disney kunnen besluiten om de film op Disney+ te zetten in combinatie met bijvoorbeeld een prijsverhoging van de streamingdienst. Of de film verschijnt eerst via Premium Video-on-Demand. Het nadeel van beide tactieken is dat er dan snel een illegale versie in hoge kwaliteit in omloop komt.

NieuwsFilm

meest populair