Scarlett Johansson over 'perfecte' timing 'Black Widow'

Scarlett Johansson over 'perfecte' timing 'Black Widow'

Ze wilde de film eerst helemaal niet maken, maar is er nu uiterst tevreden over.

Ondanks het feit dat Scarlett Johansson's Black Widow het loodje legt in Avengers: Endgame, keert ze toch terug voor een solo-film. Deze speelt zich weliswaar af in het verleden, maar toch had de actrice er in het begin haar twijfels over.

Zo zei ze in een recent interview: ''Ik had eerst het gevoel dat het verhaal van Black Widow eigenlijk wel was verteld. Ik wilde ook uitgedaagd worden en niet hetzelfde blijven doen als wat ik al eerder gedaan had''. Toch wist regisseuse Cate Shortland haar te overtuigen: ''In vorige films wordt mijn personage af een toe een beetje als een lustobject neergezet. We kregen nooit te zien wie ze echt was, zelfs niet wanneer ze alleen was en haar masker van actieheldin afzette''.

Waarom nu?
De film speelt zich dus af voor haar dood, maar het verhaal wordt volgens Johansson een van Marvel's beste: ''Marvel-baas Kevin Feige wilde er niet zomaar een prequel van maken; gaatjes opvullen is op zich immers niet zo interessant. Waar Black Widow haar wapens vandaan haalde en ze een salto leerde is niet belangrijk''.

''De film komt nu echt uit op het uitgelezen moment. Ik heb wel vaker mensen horen zeggen dat mijn solo-film ook jaren geleden uit had kunnen komen, maar het zou toen onmogelijk en niet zo substantieel zijn geweest. De film komt komt er nu, mede vanwege wat er in de tijdsgeest gebeurt en het resultaat mag er zeker zijn''.

NieuwsFilm

meest populair