Kodak Film Experience

[header]Kodak nodigt jonge videokunstenaars uit deel te nemen aan deze workshop, een inwijding in het opnemen op film.[/header]Deze gratis workshop richt zich op cineasten die al videofilms gerealiseerd hebben en die projecten ontwikkeld hebben, die geschikt zijn om op film opgenomen te worden. De workshop biedt hun de unieke gelegenheid om zich vertrouwd te maken met en ingewijd te worden in de specifieke wereld van het opnemen op Super 16mm film. Veertig jonge talenten (regisseurs, producenten of videokunstenaars) onder leiding van professionals krijgen zo de gelegenheid om het opnemen op film te ontdekken. De deelnemers worden door Kodak geselecteerd op basis van inschrijving.

Het professionele team wordt samengesteld uit twee filmmakers, Nederlands en Amerikaans. Deze workshop richt zich op de eigenschappen van het filmbeeld, zoals de scherptediepte en de plastische schoonheid van het beeld. Na de opname zullen de rushes ontwikkeld worden, en later in september geprojecteerd in aanwezigheid van de filmmakers en het Kodak-team. Er is dan ruimte voor debat en vragen naar aanleiding de beelden. En ter afsluiting van de workshop ontvangt iedere deelnemer een DVD van alle gedraaide scènes.

De film, een paspoort voor de wereld van de cinema
De workshop maakt het voor de deelnemers niet alleen mogelijk zich de “filmreflexen” eigen te maken, maar laat hen ook de voordelen van de film als beelddrager ontdekken. Dankzij de beeldkwaliteit ervan, erkend door de branche en de lange houdbaarheid ervan, is de film het hulpmiddel bij uitstek om zijn intrede in de wereld van de cinema te doen.

De uiterste datum van inzending van de inschrijfformulieren is 31 mei 2006. De selectie van de kandidaten wordt bekendgemaakt op de internetsite van Kodak op 5 juni 2006.



NieuwsFilm

meest populair