Hoe geregisseerd zijn de films in het Marvel-filmuniversum?

Hoe geregisseerd zijn de films in het Marvel-filmuniversum?

Mastermind Kevin Feige zegt van niet.

Sinds 2008 poept Marvel Studios de ene naar de Marvel-film uit in het grotere Marvel Cinematic Universe. Het lijkt bijna formule-matig; maar is dat ook zo? De vraag werd gesteld aan Marvel-Mastermind Kevin Feige.

Tegenover de aanwezigen van de New York Film Academy werd Feige gevraagd of de films in het MCU een formule hebben: "Nou, ik wou dat het zo was. Dat er een formule was die ik gewoon aan iedereen kon uitdelen. De waarheid is dat Marvel Studios op een interessante manier is ontstaan. We waren belast met het maken van twee films in 2008. Ik werkte toen al vijf of zes jaar bij Marvel. De X-Men-films, de vroege Fantastic Four-films, de eerste Daredevil-film en de Sam Raimi's Spidey-films, waren absoluut de hoogtepunten."



Hoe worden dan de films gemaakt?
"Maar terugkomende op je vraag over het ontwikkelen van de films. Toen we Iron Man moesten maken, zeiden we dat die op een bepaald moment uit moest komen. En dat moesten we doen, wat er ook zou gebeuren. Anders dan werden we nooit een echte studio. Marvel had geen geld, maar wel de filmrechten van tien personages, die nu zo ongeveer de Avengers zijn. We moesten die film maken," aldus Feige. "Dus onze ontwikkelingsratio is één op één. We kiezen de film die we gaan we maken, we kiezen de datum waarop deze moet verschijnen en dan moeten we wel, en maken de film zo goed als mogelijk."

Ook zei hij dat het aannemen van Robert Downey Jr. een grote gok was. "Letterlijk, de eerste beslissing die ik maakte en mocht maken als baas van Marvel Studios, was het casten van Robert Downey Jr. en het voelde leuk om dat te doen omdat we wisten dat het geweldig of juist de grootste flater zou zijn. Het eindigde geweldig en ik heb altijd gezegd: 'Geen RDJ, geen MCU.'"





NieuwsFilm

meest populair