Gaat Martin Scorsese (The Irishman) ooit een Marvel-film regisseren?

Gaat Martin Scorsese (The Irishman) ooit een Marvel-film regisseren?

Wie weet gebeurt dat alsnog in de toekomst?

Martin Scorsese is nooit door Marvel benaderd voor een regieklus. Dat onthult de topregisseur in gesprek met The Hollywood Reporter. De kans dat Scorsese daar interesse in heeft, lijkt ook behoorlijk klein. Eerder dit jaar kraakte hij de films van Marvel namelijk behoorlijk af.

Martin Scorsese (The Irishman, Taxi Driver) maakte zich eerder dit jaar niet bepaald geliefd onder de fans van Marvel. De iconische cineast uitte zich namelijk in meerdere interviews kritisch over de superheldenfilms. Scorsese meent dat Marvel-films 'geen cinema' zijn en vergeleek deze met 'pretparken'. Maar is hij in het verleden zelf weleens benaderd door Marvel? "Nee", onthult Scorsese. "Ze hebben me daar nooit voor benaderd".

Pretparken
Scorsese komt ook nog even terug op zijn pretpark-uitspraak. "Ik herinner me nog goed dat Disneyland werd gebouwd. Ja, zo oud ben ik al", grapt de regisseur. "Iedere studio wilde net zo relevant voor de Amerikaanse cultuur worden als Disneyland". Scorsese ziet een logische ontwikkeling. "Boven op de pretparken kwamen de blockbusters - en waarom ook niet? Mensen gaan naar de film, genieten ervan. Het pretparkgevoel heeft dus altijd al een rol gespeeld. Dat is niet slecht, want het is leuk om naar een pretpark te gaan".

Marvel-film van Scorsese?
Toch zou het stiekem wel interessant zijn om een Marvel-film van de hand van Scorsese te zien. Maar of dat er ooit nog inzit? Onlangs nodigde Disney-baas Bob Iger hem wel uit voor een kop koffie, dus wie weet.

NieuwsFilm

meest populair