Roland Emmerichs epische rampenfilm 'Moonfall' vindt onderdak bij Lionsgate

Roland Emmerichs epische rampenfilm 'Moonfall' vindt onderdak bij Lionsgate

Na de aarde meerdere malen te hebben vernietigd, richt Emmerich zich nu op de maan.

Nu zijn WOII-film Midway een aardig succes blijkt te zijn, zal Lionsgate opnieuw samenwerken met regisseur Ronald Emmerich. Lionsgate heeft namelijk de distributierechten bemachtigd van de eerder dit jaar aangekondigde scifi-rampenfilm Moonfall.

De opnames van Moonfall beginnen in 2020. Het betreft een verfilming van een script dat Emmerich samen met (zijn vaste componist) Harald Kloser en Spenser Cohen schreef. Het verhaal van Moonfall gaat over een mysterieuze kracht die de maan uit zijn baan om de aarde slaat, waardoor hij richting onze planeet wordt geslingerd. Om een botsing met de aarde te voorkomen, wordt er een team samengesteld om via een ruimtemissie de vernietiging van onze blauwe planeet te voorkomen.

Een bezige bij
Emmerich zal niet alleen het script van Moonfall schrijven en de film regisseren, maar produceert daarnaast ook via zijn Centropolis Entertainment. Via deze productiemaatschappij worden alle aspecten van de productie en financiering tot stand gebracht. Lionsgate zal met wereldwijde partners samenwerken om de film aan de man te brengen. Naar verwachting zal Moonfall ergens in 2021 de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair