Eerste Black Tulip naar Noorse film

De speelfilm Next Door van de Noor Pal Sletaune is de winnaar van de eerste Black Tulip Award van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Het AFFF kende de Black Tulip Awards, die op de slotdag van het festival in Amsterdam werden uitgereikt, dit jaar voor het eerst toe.

De 'zwarte tulpen' voor het beste debuut en de beste korte film gingen woensdag naar respectievelijk Mirrormask van de Brit Dave McKean en het Hongaarse Doll No. 639 van Andras Gyorgy Desi en Gabor Moray.

De European Fantastic Film Festivals Federation reikte de Zilveren Méliès, de prijs voor de beste Europese fantastische film, uit aan de Zweedse productie Storm van Mans Marlind. Het publiek koos Ordinary Man van de Vlaamse regisseur Vincent Lannoo als grote favoriet. De productie werd bekroond met de Silver Scream Award.

De 22e editie trok 14.000 bezoekers. Vorig jaar kwamen er 12.500 mensen af op het evenement. Het AFFF vond plaats van 19 tot en met 26 april. Ruim veertig speelfilms in genres als fantasy, thriller, cult en horror waren voor het eerst in Nederland te zien tijdens het festival. In totaal kwamen in Cinerama, Calypso, De Uitkijk, Melkweg, Paradiso en Filmmuseum Vondelpark ruim tachtig titels voorbij.



NieuwsFilm

meest populair