Meer bekende namen tekenen voor 'Prisoner 760' met Benedict Cumberbatch

Meer bekende namen tekenen voor 'Prisoner 760' met Benedict Cumberbatch

Van het waargebeurde verhaal wordt een film gemaakt.

Jodie Foster en Shailene Woodley hebben beiden getekend voor belangrijke rollen in Prisoner 760. Een tijdje terug werd al bekend gemaakt dat Benedict Cumberbatch een hoofdrol wist te bemachtigen, in de film, die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal dat Mohamedou Ould Slahi omtoverde tot het boek Guantanamo Diary.

Hierin wordt Slahi (gespeeld door Tahar Rahim) gearresteerd in Amerika en naar de Guantanamo Bay gevangenis gestuurd, terwijl hij nergens van is beschuldigd. Jarenlang zit hij onschuldig vast en begint de hoop te verliezen, totdat hij in contact komt met de advocaten Nancy Hollander (Foster) en Teri Duncan (Woodley). Samen doen ze er alles aan om Slahi uit de gevangenis te krijgen, al verloopt dit allesbehalve gemakkelijk. Dan krijgen ze hulp van luitenant Stuart Couch (Cumberbatch), die geheime documenten heeft weten te bemachtigen die een heel complot achter Slahi's gevangenschap zullen onthullen.

Rest van de crew
Kevin Macdonald, o.a. bekend van The Last King of Scotland, zal de film regisseren. Michael Bronner zal voor het script zorgen. Bronner heeft al vaker scripts verzorgd voor waargebeurde verhalen, zoals United 93, Green Zone en Captain Phillips. Cumberbatch zal de film gaan produceren.

NieuwsFilm

meest populair