Nieuwe films pas na 7 maanden op Disney+

Nieuwe films pas na 7 maanden op Disney+

Disney maakt meer bekend over zijn releasemodel.

Op 12 november lanceert Disney zijn streamingdienst Disney+ officieel. De catalogus is rijkelijk gevuld met klassieke en moderne films en series. Toch duurt het wel even voordat nieuwe bioscoopfilms beschikbaar komen op Disney+. Dat heeft het entertainmentbedrijf bevestigd in gesprek met The Hollywood Reporter.

Disney is niet van plan om bioscoopfilms eerder naar zijn streamingdienst te brengen. Dat meldt het team achter Disney+. Dat betekent dat recente bioscoopfilms pas na zo'n zeven maanden zullen worden toegevoegd aan de catalogus van de dienst. Aankomende films als Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker zullen dus pas in de zomer van 2020 op Disney+ verschijnen.

Schema niet op de schop
Disney kiest er dus niet voor om zijn abonnees te belonen met het eerder beschikbaar stellen van content. Daarmee houdt het bedrijf vast aan zijn huidige releaseplanning. Eerst draait een film een aantal maanden in de bioscoop, vervolgens wordt deze verkocht op Blu-ray en via digitale downloads en als laatste verhuist de film naar een streamingplatform - waarbij Disney+ dus voortaan het vaste adres wordt voor alle Disney-titels.

NieuwsFilm

meest populair