James Gunns 'Suicide Squad' baseert zich op oorspronkelijke comic

James Gunns 'Suicide Squad' baseert zich op oorspronkelijke comic

Maar brengt ook iets nieuws mee.

Regisseur James Gunn richt zich met zijn The Suicide Squad met name op de oorspronkelijke comic rond de personages. Het team debuteerde in 1987 als Task Force X en werd bedacht door John Ostrander en had een heel andere samenstelling dan we zagen in de filmversie uit 2016.

Er wordt al langer gesproken over de nieuwe Squad-film van James Gunn. Die blijkt veel inspiratie te halen uit de comics van vroeger. Tegelijk keren wel Margot Robbie (Harley Quinn) en Viola Davis (Amanda Waller) terug, evenals Jai Courtney (Captain Boomerang) en Joel Kinnaman (Rick Flag).

Oorspronkelijke personages
Op zijn Instagram liet James Gunn een van de oorspronkelijke comics zien waar hij zich op baseert. Zijn film is vooral geïnspireerd op de comics van Ostrander. "Het oorspronkelijke Squad bestond uit een groep avonturiers, soldaten en wetenschappers die vreemde gebeurtenissen onderzochten en bestreden. Ostrander bedacht de Dirty Dozen van superschurken. King Shark debuteerde pas in de jaren 2000 in het team. Onze film ontleent elementen uit alle tijdlijnen, maar vooral die van Ostrander (en Kim Yale)."

De film vanaf op 6 augustus 2021 in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair