Kristen Stewart: 'Ik wil graag een LHBTI-heldin spelen'

Kristen Stewart: 'Ik wil graag een LHBTI-heldin spelen'

De actrice licht haar recente statement toe.

In een recent interview met Harper's Bazaar vertelde Kristen Stewart dat ze 'dikwijls het advies heeft gekregen haar geaardheid te verbergen als ze kans zou willen maken op een Marvel-rol'. In een nieuw gesprek met Variety op het Toronto International Film Festival komt ze terug op dat statement.

"Dit is altijd onderwerp van gesprek geweest", vertelt Stewart op het festival, waar haar nieuwe film Seberg in première ging. "Het is fijn dat je daar tegenwoordig over kunt praten op een manier die mensen echt begrijpen", vervolgt ze. "Iedereen snapt dat je niet meer in een hokje geplaatst wil worden". Stewart vertelt dat ze Marvel alleen aanhaalde omdat het zo'n groot bedrijf is. "Ik weet zeker dat ze ook bereid zijn om LHBTI-acteurs in te huren om een superheld te spelen".

Stewart deelde het podium met Anthony Mackie, die ook een rol speelt in Seberg. Mackie is al sinds 2014 in Marvels superheldenuniversum te zien als de Falcon. Hij kreeg de vraag voorgeschoteld welke held Stewart eventueel zou kunnen spelen. "Dat is een goede vraag", begint hij. Stewart is hem echter voor. "Een homoseksuele!" roept ze namelijk. "Misschien een homoseksuele, vrouwelijke Falcon", suggereert Mackie nog.

NieuwsFilm

meest populair