Jon Favreau: Robert Downey Jr. verdient Oscar voor rol als Iron Man in 'Avengers: Endgame'

Jon Favreau: Robert Downey Jr. verdient Oscar voor rol als Iron Man in 'Avengers: Endgame'

De acteur is flink gegroeid in zijn rol.

Verdient Robert Downey Jr. een Oscar voor zijn vertolking van Tony Stark alias Iron Man in Avengers: Endgame? Zijn collega en goede vriend Jon Favreau vindt van wel.

Bekijk de afbeelding
In Endgame toont Robert Downey Jr. zich een begenadigd acteur. Volgens sommigen is zijn rol in die film zijn sterkste ooit. Er gaan dan ook voorzichtig geluiden op voor een Oscar-campagne. "Ik zou zeker op hem stemmen", verklaart Jon Favreau, die de eerste twee Iron Man-films regisseerde en tevens te zien is als Happy Hogan in Marvels filmuniversum, in een interview met vakblad Variety.

Alle dimensies verkend
"Het is uniek dat hij de dimensies van zijn personage in de loop van zoveel films heeft kunnen ontdekken en uitkristalliseren", vervolgt Favreau. "Het is duidelijk te zien dat zijn personage een zeer doordachte ontwikkeling heeft meegemaakt sinds de eerste film". Favreau is dan ook blij dat hij onderdeel van dat avontuur heeft mogen uitmaken. "Niet alleen als regisseur en acteur, maar ook als vriend".

Drie keer scheepsrecht?
Mocht Downey Jr. volgend jaar inderdaad genomineerd worden voor zijn acteerprestaties in Endgame, dan zou dat zijn derde Oscarnominatie zijn. Eerder sleepte hij namelijk nominaties in de wacht voor zijn rollen in Chaplin (1992) en Tropic Thunder (2008). Tot nu toe lukte het overigens geen enkele MCU-ster om genomineerd te worden in de acteercategorieën. Is Downey Jr. wat jou betreft de eerste?

NieuwsFilm

meest populair