Famke Janssen vindt jongere opvolgster Sophie Turner helemaal top als Jean Grey

Famke Janssen vindt jongere opvolgster Sophie Turner helemaal top als Jean Grey

In 'Dark Phoenix' staat Jean Grey centraal.

Deze week is X-Men: Dark Phoenix in première gegaan. Deze afscheidsfilm staat haast volledig in het teken van Jean Grey, gespeeld door Sophie Turner (Game of Thrones). Eerder werd Grey echter vertolkt door de Nederlandse actrice Famke Janssen. In een nieuw interview heeft Janssen onthuld een groot fan te zijn van haar opvolgster.

Sophie Turner (23) speelt Jean Grey in Dark Phoenix. Deze jonge mutant met een een gekneusde ziel verliest door de invloed van een kosmische kracht de controle over zichzelf en wordt daardoor levensgevaarlijk. In feite doet Fox met Dark Phoenix het verhaal van The Last Stand uit 2006 nog eens dunnetjes over. In die film werd de machtige mutant nog vertolkt door Famke Janssen (54).

Janssen heeft door haar bijdrage aan de oorspronkelijke trilogie (in totaal speelde ze de rol zelfs vijf keer) veel ervaring opgedaan als Grey. Het is dan ook niet vreemd dat Turner haar benaderde voor advies. "Ze benaderde me voor het eerst toen ze klus nog moest aannemen", vertelt Janssen, die niets dan lovende woorden voor haar jongere opvolgster heeft. "Voor deze film heeft opnieuw contact met me opgenomen en ze is echt een schat".

"Sophie heeft mijn advies niet nodig. Ze is geweldig en weet wat ze doet", vindt de Nederlandse filmster. "Ik kan niet wachten om de film te zien", besluit Janssen. "Deze verhaallijn verdient simpelweg een eigen film".



NieuwsFilm

meest populair