Joe Russo, de ene helft van het regisseursduo, vindt van wel. Een stevige campagne en een volledige verbanning was de enige optie. "Dit is het milieu waar we nu in leven. We kunnen het internet niet controleren. Of er nu kwaadaardige bedoelingen of dwangmatige bedoelingen zijn om verhaallijnen van de inhoud van populaire cultuur te onthullen, we wilden er zeker voor zorgen dat we vroegen om een mate van fatsoen in hoe hiermee omgegaan werd.", legde hij uit. En dus was er een volledige spoilerban van kracht gedurende twee weken.
Niet onze keuze
Maar na die twee weken werd het verbod op spoilers alweer opgeheven, en verschenen er in de marketing van zowel Endgame zelf, als in die voor Spider-Man: Far From Home lichte tot zeer zware spoilers. Die keuze was niet die van de Russo's: Joe en Anthony hadden liever een spoilerverbod van drie weken gezien in plaats van twee. Maar ook de Russo's moeten luisteren naar de studio, en als die bepaalde plotpunten wil gebruiken in de marketing, dan gebeurt dat ook.
Hoe we met spoilers moeten omgaan blijft een lastig vraagstuk. Hoeveel tijd moet er overheen gaan voor je vrijuit over een film mag praten? Is per ongeluk een spoiler lossen erg, en moeten alle grote filmreleases een ban krijgen? Quentin Tarantino volgde alvast het voorbeeld van Avengers: Endgame en vroeg het publiek om z'n mond te houden over de afloop van zijn nieuwe film, Once Upon A Time ... In Hollywood. Maar of alle regisseurs dat nu voortaan moeten doen...