Chris Hemsworth over Thor in 'Avengers: Endgame' en zijn toekomst

Chris Hemsworth over Thor in 'Avengers: Endgame' en zijn toekomst

Ook liet de acteur zich uit over zijn rol in de laatste 'Ghostbusters' film.

Chris Hemsworth is al jarenlang een van de grote namen in Hollywood. Zo wist hij o.a. hoge ogen te gooien met Rush en zal hij een hoofdrol spelen in de nieuwe Men in Black film. Maar zijn bekendste rol is zonder twijfel die van Thor, de superheld die hij meerdere malen incarneerde in het MCU. Toch was zijn laatste optreden als de dondergod in Avengers: Endgame anders dan normaal, iets waar hij zich nu over uitlaat. Opgelet: lichte spoilers volgen!

Zo zei de 35-jarige Hemsworth: ''Het was veel werk. Mijn haar en make-up namen al zo'n drie uur in beslag. Daarna moest ik nog dat prothetische pak aandoen. Dit was vooral veel werk iedere keer dat ik topless verscheen. Het was namelijk een groot pak dat zo'n 40 kilo woog. Het was echt behoorlijk vermoeiend. Ook aan mijn armen en benen werd extra gewicht 'gehangen' zodat ik anders liep en bewoog''.

Toewijding
De andere Avengers hadden veel respect voor Hemsworth, maar plaagden hem ook wel met al zijn extra gewicht: ''Elke keer kwamen weer mensen op me af, knuffelden me als een grote teddybeer of wreven over mijn buik alsof ik zwanger was. Wanneer ik even kon rusten, kwamen ze op mijn schoot zitten alsof ik de Kerstman was. Ze toonden op die manier echt hun genegenheid''.

''Ik voelde me wel echt als een oude man, een opa met al zijn kleinkinderen. Maar af en toe had ik er ook helemaal genoeg van, iedereen die de hele tijd aan je buik zit... Dan schreeuwde ik ook: ''Pak me niet zo vast! Ophouden!''. Nu weet ik hoe mijn vrouw zich gevoeld moet hebben, telkens wanneer vreemdelingen over haar zwangere buik wreven''.

Gaan we nog meer van Thor zien?
Ondanks het feit dat de nodige bekende Avengers het stokje overdragen aan nieuwe superhelden, zou Hemsworth graag doorgaan: ''Ik zou graag willen terugkeren als Thor. Ik weet niet wat ze van plan zijn met mijn personage. Maar het is inmiddels een heel ander personage dan in het begin en ik zou dit graag willen doorzetten. Ik heb echt zin om te zien welke kant Thor nu opgaat en hopelijk maak ik daar dan deel van uit''.

Tot slot liet Hemsworth zich nog uit over zijn aandeel in de Ghostbusters reboot. Zo had hij bijna het project verlaten: ''De dag voordat het filmen zou beginnen was ik niet ver van mijn rol af te zeggen. Drie tot vier weken eerder vertelde Paul Feig me namelijk: ''Ik ga het personage verbeteren, geen zorgen''. Maar toen ik eenmaal het script kreeg was er niks veranderd. Mijn agent regelde een gesprek met de regisseur, die me verzekerde dat ik zelf veel mocht improviseren. Ik was echt wel bang om te beginnen; ik had geen plan en weinig te doen dus ik voelde me echt dom. Ik kon daar echter wel goed gebruik van maken om leven aan mijn personage te geven''.

NieuwsFilm

meest populair