Roland Emmerich (Independence Day) vernietigt de aarde én de maan in rampenfilm 'Moonfall'

Roland Emmerich (Independence Day) vernietigt de aarde én de maan in rampenfilm 'Moonfall'

Later dit jaar verschijnt eerst nog Emmerichs WOII-epos Midway.

Ronald Emmerich keert terug naar de ruimte én het rampen-genre met scifi-epos Moonfall, een filmproject dat hij zal presenteren op de filmmarkt van het jaarlijkse Cannes filmfestival. Een hoop studio's zullen naar verwachting interesse tonen in het project, dus een bericht daarover kunnen we spoedig verwachten.

Emmerich zal Moonfall regisseren en daarnaast het script samen met Harald Kloser en Spenser Cohen schrijven. De film wordt omschrijven als een actievol scifi-epos waarin een groep astronauten noodgedwongen moet landen op de maan, wanneer deze uit de baan van de aarde wordt geslingerd. Het gevolg is dat de maan nu richting onze planeet dondert en zo het voortbestaan van de mensheid bedreigt.

Opnames beginnen in 2020
Emmerich produceert Moonfall via zijn productiemaatschappij Centropolis Entertainment. De pre-productie is momenteel al in gang gezet. De opnames zouden in het eerste kwartaal van 2020 moeten beginnen. Eind dit jaar krijgen we overigens eerst nog Emmerichs WOII-epos Midway, een film over de slag om Midway, voorgeschoteld.

NieuwsFilm

meest populair