Star Wars fans opgelet: Darth Vader pak te koop!

Star Wars fans opgelet: Darth Vader pak te koop!

Maar dan moet je wel niet krap bij kas zitten...

Een van de meest iconische filmschurken aller tijden is zonder twijfel Darth Vader, dé Star Wars villain. De grootste fans dromen er dan ook van het bekende zwarte kostuum te kunnen bemachtigen en die droom kan nu ook werkelijkheid worden: in Los Angeles gaat binnenkort namelijk een kostuum van Darth Vader onder de hamer, maar om het te kunnen bemachtigen moet je wel goed bij kas zitten...

Geliefde Star Wars items kosten namelijk altijd wel heel wat; zo werd recentelijk nog een R2-D2 exemplaar verkocht voor maar liefst bijna 3 miljoen dollar. Het zeventien-delige pak kost vermoedelijk wel wat minder, maar het is waarschijnlijk nog altijd verre van goedkoop; zo wordt verwacht dat het kostuum toch ook nog wel zo'n twee miljoen dollar gaat opbrengen.

Niet het origineel
Grappig genoeg kan niet bevestigd worden of het pak ooit is gedragen door een van de acteurs die Darth Vader hebben gespeeld; het kostuum wat verkocht wordt, was mogelijk te zien in The Empire Strikes Back, maar het werd voornamelijk in de jaren zeventig en tachtig gedragen door een zekere Kermit Bryce Eller en wel om tijdens grote evenementen reclame te maken voor de franchise . Eller heeft het pak mogen houden en verkoopt het nu omdat hij het toch al jarenlang niet meer gebruikt heeft.

NieuwsFilm

meest populair