'Ashton Kutcher moet getuigen in zaak tegen seriemoordenaar die zijn toenmalige vriendin vermoordde'

'Ashton Kutcher moet getuigen in zaak tegen seriemoordenaar die zijn toenmalige vriendin vermoordde'

De verschrikkelijke moord vond alweer achttien jaar geleden plaats.

Hollywoodster Ashton Kutcher wordt mogelijk binnenkort opgeroepen om te getuigen in een rechtszaak tegen de vermeende seriemoordenaar Michael Gargiulo. Hij wordt ervan verdacht twee vrouwen te hebben vermoord. Eén van de slachtoffers is Ashley Ellerin, de toenmalige vriendin van Kutcher.

Een woordvoerder van de rechtbank in Los Angeles, Amerika, heeft aan diverse Amerikaanse media gemeld dat Ashton Kutcher (41) waarschijnlijk moet getuigen in de zaak tegen Michael Gargiulo. Donderdag begint, elf jaar na zijn arrestatie, het proces tegen Gargiulo, die in de media ook wel wordt aangeduid als de 'Hollywood Ripper'. Gargiulo staat terecht voor de moord op twee vrouwen en een poging tot moord.

Cruciale informatie
In februari 2001 werd het levenloze lichaam van Kutchers toenmalige vriendin Ashley Ellerin (22) gevonden. Justitie wil Kutcher als getuige oproepen, omdat hij mogelijk cruciale informatie kan verschaffen over de tijdlijn van die avond. Eigenlijk zou hij samen met Ellerin naar een afterparty van de Grammy's gaan, maar Ellerin deed de deur niet open. Door het raam zag hij een wijnvlek (later bleek dit een plas bloed te zijn), zo verklaarde hij destijds. Kutcher dacht dat Ellerin boos op hem was, omdat hij te laat was.

Proces
De moord op de modestudente bleef lang onopgelost. In 2008 probeerde Gargiulo een derde vrouw te vermoorden, maar zij wist te ontsnappen. Gargiulo raakte gewond en liet een bloedspoor achter. Dankzij dit bloed wisten de autoriteiten hem op te sporen en te linken aan twee eerdere zaken. Gargiulo ontkent overigens schuldig te zijn. Kutcher is één van de tweehonderd getuigen die justitie mogelijk wil oproepen gedurende het strafproces.

NieuwsFilm

meest populair