Chicago laat het er niet bij zitten en sleept Jussie Smollett voor de rechter

Chicago laat het er niet bij zitten en sleept Jussie Smollett voor de rechter

De stad sleept de acteur voor de rechter.

Jussie Smollett krijgt opnieuw een flinke tegenslag te verwerken. De stad Chicago heeft namelijk besloten om hem officieel aan te klagen. Vorige week kreeg Smollett de kans om vrijwillig een schadevergoeding te betalen voor de overuren die de politie heeft moeten draaien voor zijn nepmishandeling, maar dat weigerde hij.

Het bestuur van de Amerikaanse stad Chicago sommeerde de door de mand gevallen acteur Jussie Smollett (36) vorige week 130.000 dollar aan schadevergoeding te betalen. Smollett, vooral bekend van de serie Empire, heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat niet te willen doen. Daarom heeft Chicago nu besloten om juridische stappen tegen hem te ondernemen. "We willen de kosten op hem verhalen die de politie heeft gemaakt door zijn valse aangifte", licht een woordvoerder toe.

Geen zorgen
Smollett viert op dit moment vakantie in Hawaii. De paparazzi wisten hem daar breedlachend op te foto te zetten. Smollett houdt nog steeds vol dat hij in januari het slachtoffer is geworden van een brute aanval. Twee mannen zouden het op hem gemunt hebben vanwege zijn homoseksualiteit en huidskleur. De politie kon daar echter geen bewijs voor vinden en concludeerde al vrij snel dat de acteur de aanval zelf in scène heeft gezet, vermoedelijk om zijn bekendheid te vergroten.



NieuwsFilm

meest populair