Serieus: Paramount maakt 'Grease' prequel met titel 'Summer Loving'

Serieus: Paramount maakt 'Grease' prequel met titel 'Summer Loving'

Wat gebeurde er toch daadwerkelijk tijdens die hete zomernachten van Danny en Sandy?

'Tell me more, tell me more' is wat de schoolvrienden van Danny (John Travolta) en Sandy (Olivia Newton-John) hen toezongen in het nummer Summer Nights uit de musicalfilm Grease (1978). Filmstudio Paramount maakte deze week bekend een prequel te gaan maken waarin die hete zomeravonden centraal staan.

Paramount Pictures heeft John August (Charlie and the Chocolate Factory) ingehuurd om het scenario te schrijven van Summer Loving, zoals de prequel voorlopig heet. De film moet het verhaal gaan vertellen van de eerste ontmoeting van de twee hoofdpersonen - de stoere Danny Zuko en de onschuldige Sandy Olsson. De twee leerden elkaar kennen tijdens een zomervakantie.

In Grease lopen Danny en Sandy elkaar weer tegen het lijf als blijkt dat ze op dezelfde middelbare school zitten. Ze zingen dan over hun gezamenlijke zomeravonturen in het bekende nummer Summer Nights. Volgens Danny waren die nachten erg wild, maar Sandy herinnert zich die zomer heel anders. In Summer Loving wordt dus verteld wat er daadwerkelijk is gebeurd.


Vet cool
Deze aankondiging is niet heel verrassend. Grease is immers nog altijd mateloos populair. Toch reageren veel fans negatief. Sommigen spreken van 'creatieve armoede' en anderen vrezen dat Summer Loving de magie van Grease zal verpesten. Het floppen van Grease 2 (1982) bewijst ook dat een klassieker maar moeilijk te overtreffen is. Of Paramount moet Travolta en Newton-John strikken als vertellers...

NieuwsFilm

meest populair