Kevin Spacey: 'Videoboodschap Frank Underwood was niet bedoeld als dreigement'

Kevin Spacey: 'Videoboodschap Frank Underwood was niet bedoeld als dreigement'

Dat beweert Spacey althans in nieuw opgedoken rechtbankpapieren.

De van misbruik beschuldigde acteur Kevin Spacey (Baby Driver, The Boss Baby) ontkent dat hij met zijn veelbesproken videoboodschap zijn vermeende slachtoffers heeft willen bedreigen. In december dook er na maanden radiostilte ineens een filmpje op waarin Spacey als zijn bekende personage Frank Underwood te zien was.

Met Kerstmis bracht Kevin Spacey (59) veel mensen in rep en roer toen hij in een videoboodschap met de titel Let Me Be Frank beklemtoonde 'nog niet klaar' te zijn, vermoedelijk verwijzend naar zijn acteercarrière en zijn relatie met zijn fans. Spacey kroop voor dit filmpje in de huid van zijn befaamde personage Frank Underwood uit de serie House of Cards. Spacey werd uit die serie geschreven toen de beschuldigingen aan het licht kwamen.

Bedreiging
Eén van zijn vermeende slachtoffers, die anoniem wil blijven, zag Spacey's video als een dreigement richting hem en zijn medebeschuldigers. De man beweert dat Spacey zichzelf zo wilde neerzetten als "sociopathische vijand die bedriegt, liegt en moordt". In recent ingediende rechtbankpapieren, die in handen zijn gevallen van Amerikaanse media, noemen de advocaten van Spacey deze nieuwe beschuldiging "vreemd en opruiend". Volgens hen is het duidelijk een fictief filmpje.

Rechtszaak
Spacey is door meerdere mannen beschuldigd van misbruik en seksuele intimidatie. In één geval zou het gaan om een destijds minderjarige jongen. Er loopt op dit moment een rechtszaak tegen de acteur. Spacey heeft de aantijgingen altijd ontkend.



NieuwsFilm

meest populair