Angelina Jolie dan maar als volgende president van Amerika?

Angelina Jolie dan maar als volgende president van Amerika?

De actrice wil verandering brengen.

Dwayne 'The Rock' Johnson wordt wel vaker genoemd als acteur die mogelijk de politiek in zal gaan en misschien zelfs een dag voor het presidentschap zou kunnen gaan. Of dat ooit zal gebeuren valt nog te betwijfelen, al zou hij niet de eerste zijn; denk bijvoorbeeld maar aan Ronald Reagan die President werd of zelfs Arnold Schwarzenegger, die meerdere jaren de gouverneur van Californië is geweest. Nu lijkt het erop dat Angelina Jolie ook wel eens de politiek in zou kunnen gaan.

De 43-jarige ster, die recentelijk nog een rol wist te bemachtigen in de Marvel film The Eternals, is nog druk bezig met acteren en zelfs met het regisseren van films, maar doet ook veel humanitair werk. Zo werkt ze al een lange tijd voor het UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Staten, waar zij zich vooral bezighoudt met een einde te maken aan seksueel geweld in oorlogsgebieden.

Jolie de politiek in?
Hierdoor vragen sommigen zich dan ook af of Jolie ooit een politieke carrière zou ambiëren, iets waar ze recentelijk zelf op reageerde: ''Ik heb er al over nagedacht, maar ik weet het nog niet, het zou me mogelijk wel kunnen interesseren, dus zeg nooit nooit! Maar op dit moment kijk en luister ik naar anderen voor leiderschap''. Momenteel werkt Jolie als een Special Envoy voor het UNHCR, wat inhoudt dat ze vluchtelingen helpt gevaarlijke gebieden en oorlogszones uit te komen.

''Ik zet me in voor de dingen waarin in geloof en die ik belangrijk vind'' gaat Jolie verder : ''In de hele wereld, zijn er veel te veel vrouwen en meisjes die geen progressie zien, of nog erger, zien hoe de rechten die ze hebben van hen worden afgenomen. Daar moet dringend verandering in komen''.

NieuwsFilm

meest populair