Jim Carrey's provocerende schilderij maakt kleindochter van Mussolini razend

Jim Carrey's provocerende schilderij maakt kleindochter van Mussolini razend

De acteur creëert opnieuw ophef met een van zijn politieke tekeningen,

Dat Jim Carrey geen fan is van President Donald Trump weten de meesten onder ons nu onderhand wel; de acteur van o.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind uit dit middels zijn schilderijen, die hij via sociale media deelt. Vanwege de aard van die kunstwerken krijgt de 56-jarige Carrey dan ook de nodige keren op zijn kop; deze keer van niemand minder dan de kleindochter van Benito Mussolini.

Carrey deelde namelijk een van zijn schilderijen, waarin we de Italiaanse dictator samen met zijn minnares, Clara Petacci, opgehangen aan de voeten zien; dit gebeurde in 1945. Hier schreef hij bij: ''Als je wilt weten waar fascisme toe leidt, hoef je dat alleen maar te vragen aan Benito Mussolini en zijn vriendin Claretta''.

Alessandra Mussolini vs Jim Carrey
De kleindochter van Mussolini, Alessandra, die ook de politiek is ingegaan, was razend: ''Je bent een klootzak''. Ze postte eveneens de nodige foto's: zo plaatste ze een foto op sociale media van een atoombom-ontploffing, met de tekst: ''Teken dit maar voor ons Carrey''.

Daarna volgden nog twee andere afbeeldingen; een waarop vier indianen voor Mount Rushmore staan met de tekst ''Dit mag je ook tekenen'' en een foto van Rosa Parks en een oude bus, waarin de kleurlingen allemaal achterin zitten: ''Ooit al van deze mevrouw gehoord?'' Ze eindigde door te zeggen: ''President Donald Trump hoeft zich geen zorgen te maken over de zielige aanvallen van Jim Carrey: zijn tekeningen zijn niks meer dan vies papier''.

De fans van Carrey nemen het voor de acteur op
Jim Carrey mag dan nog niet gereageerd hebben op het commentaar van Mussolini, zijn fans deden dat wel. Want wat Mussolini vergeten lijkt te zijn, is dat Carrey niet Amerikaans is, maar Canadees... Dat kreeg ze dan ook wel meerdere keren te horen. Om alle originele commentaren te lezen en de afbeeldingen te zien, klik dan hier.

NieuwsFilm

meest populair