Deze X-Men films maakt Disney niet (en deze wel)

Deze X-Men films maakt Disney niet (en deze wel)

Marvel Studios gooit de boel flink op z'n kop.

Alhoewel Disney al in december 2017 liet weten dat het Fox wilde overnemen, was lange tijd niet bekend wat de gevolgen zouden zijn voor de X-Men films die Fox in ontwikkeling heeft. Nu is er echter meer duidelijkheid en kunnen we zeggen wat de toekomst zal brengen. Voor fans van de franchise zoals Fox hem jarenlang verfilmd heeft, hebben we slecht nieuws.

Allereerst de films die al gemaakt zijn. Komende juni gaat in elk geval X-Men: Dark Phoenix in première. Die film komt in elk geval uit in de bioscoop en lijkt de laatste X-Men film van Fox te zijn die we in de bioscoop kunnen bewonderen. New Mutants zou volgens de verhalen direct naar streamingdienst Disney Plus komen.


NIET: X-Force
Jeff Wadlow begon in 2013 samen met Mark Millar aan deze film. Maar jaren van ontwikkeling leidden nergens toe en dus mocht Drew Goddard aan de slag. Hij moest een film maken die als spin-off van Deadpool 2 kon dienen. Hij zou de film schrijven en regisseren, maar de kans lijkt nu nog klein dat de film er komt. Tegelijk moeten we wel opmerken dat Ryan Reynolds Deadpool levend uit het slagveld is opgestaan, dus wie weet geldt dat straks ook voor de X-Force...

Bekijk de afbeelding

NIET: X-23
Logan was een groot succes. De film vormde het afscheid van Hugh Jackmans Wolverine en meteen de introductie van Laura (Dafne Keen). Eigenlijk was het maar een bijrol, maar het personage wist de show te stelen. Maar nu de X-Men een reboot krijgen, lijkt de kans groot dat James Mangold de film toch niet kan maken. Er komt immers een volledige reboot van de X-Men franchise en daarmee is de kans groot dat ook Wolverine in nieuwe vorm naar het witte doek komt.

Bekijk de afbeelding

NIET: Multiple Man
In 2017 bleek dat James Franco in onderhandelingen was om de rol van Jamie Madrox, ofwel Multiple Man te spelen. Het script van de film werd geschreven door Allan Heinberg, die eerder meeschreef aan Wonder Woman. Maar sinds de aankondiging hoorden we niet smeer over het vervolg.

Bekijk de afbeelding

NIET: Kitty Pryde
Tim Miller werkte samen Brian Michael Bendis aan een solofilm rond Kitty Pryde. Zij is een van de meest geliefde personages uit de X-Men franchise en stond in de comics vaak centraal in het team. Tweemaal werd ze gespeeld door Ellen Page, meest recent in 2014 in X-Men: Days of Future Past. Het lijkt er niet op dat het personage terugkomt.

Bekijk de afbeelding

NIET: Gambit
Al sinds 2014 is er een film rond Remy LeBeau, ofwel Gambit in de maak. Maar de ontwikkeling ging nooit gestaag en werd gekenmerkt door tal van tegenslagen. Zo tekenden Rupert Wyatt, Doug Liman en Gore Verbinski allemaal ooit voor de regie, maar stapten ze ook allemaal op, terwijl Channing Tatum aan boord bleef als hoofdrolspeler. En dus lijkt de kans klein dat de film er, ondanks een afgerond script, gaat komen.

Bekijk de afbeelding

NIET: Andere spin-offs
Dan zijn er nog heel wat andere films die producent en regisseur Simon Kinberg aangekondigd heeft. Zo was het de bedoeling om meerdere vervolgen te maken op The New Mutants. Die lijken er, gezien de status van de film op dit moment, ook niet te komen. Waarom zou je immers doorgaan met een franchise die niet eens op kan starten? Ook waren er films rond Alpha Flight en The Exiles in de maak, maar die komen er dus vermoedelijk ook niet.

Bekijk de afbeelding

WEL: Deadpool 3
De twee Deadpool-films van acteur Ryan Reynolds zijn erg succesvol. Geen wonder dus dat Disney-CEO Bob Iger al meermaals liet weten dat zijn studio er wel voor open staat om onder het Fox-label een R-Rated Deadpool-film uit te brengen. Een van de paar X-Men films die dus gewoon door mag gaan zoals we hem kennen is Deadpool. Ryan Reynolds vierde dat nieuws al op sociale media:


NieuwsFilm

meest populair