Diversiteit vormt de toekomst van het MCU

Diversiteit vormt de toekomst van het MCU

We krijgen meer helden als Captain Marvel en Black Panther.

Met Avengers: Endgame wisselt de wacht in het MCU. Nieuwe helden nemen het over van Captain America, Iron Man en Thor. Onder meer Captain Marvel, Black Panther en Spider-Man nemen het van hen over. Volgens Marvel-baas Kevin Feige is diversiteit de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.

Dat vertelde Feige tijdens een interview met The Wrap. Diversiteit zowel voor als achter de camera is volgens Feige leidend. Dat zien we ook in de regisseurs van Captain Marvel: "Anna [Boden] en haar regiepartner Ryan [Fleck] hebben geweldig werk verricht en deze film gemaakt tot wat ze is. Dus ja, we geloven heel erg dat dit verhaal verteld moest worden door een vrouw achter de camera en in dit geval eigenlijk met heel veel vrouwen achter de schermen. Het gaat in de toekomst meer op deze manier. We zullen voorbij Endgame en Spider-Man Far From Home nog niets onthullen, maar er zit veel aan te komen. "

Diversiteit is leidend
Voor Feige is diversiteit in het MCU de toekomst. De nieuwe golf helden wordt meer een afspiegeling van de samenleving dan tot nu toe het geval was. "Mensen vragen me soms over Black Panther. Dus de notie van representatie op het scherm, voor en achter de camera. Iemand vroeg me ooit of Black Panther een eenmalig iets zou worden. Maar ik ontkende; dit is namelijk de toekomst. Dit is hoe de wereld eruit ziet en hoe onze studio voortaan gedraaid wordt, omdat het voor betere verhalen zorgt. Een diverse groep mensen die een film maakt, zorgt ook voor een betere film."

We kregen natuurlijk al een hint voor de toekomst. Zo komt er een Black Widow-film rond Natasha Romanoff, krijgen we The Eternals met een homoseksuele hoofdrolspeler en brengt Shang-Chi een Aziatische held.

NieuwsFilm

meest populair