Walt Disney behoudt 20th Century Fox

Walt Disney behoudt 20th Century Fox

De overname is bijna rond.

Het duurt niet lang meer en dan is de overname van 21th Century Fox door The Walt Disney Company definitief beklonken. En er is goed nieuws. De filmtak 20th Century Fox zal voor de filmkijker niet verdwijnen. Disney heeft aangegeven dat het label blijft bestaan.

Al meer dan 80 jaar bestaat 20th Century Fox en dat zal Walt Disney eren door het label niet te laten verdwijnen. Er worden gewoon films uitgegeven onder Fox. "Het bedrijf zelf zal van The Walt Disney Co. zijn, maar er zullen nog steeds losse bedrijven blijven bestaan, met name aan de filmkant, met de Fox-naam." Dit zei Disney CEO Bob Iger tijdens de jaarlijkse bijeenkomst waar ook beelden van Star Wars: Episode IX en Avengers: Endgame werden vertoond.

Iger vulde aan: "We blijven films maken onder het merk Fox en het merk Fox Searchlight. En FX, dat is geen Fox, maar het lijkt erop dat deze zender zijn naam behoudt."

Eerder werd al duidelijk dat Disney door blijft gaan met het maken van R-rated films onder een andere label, waarschijnlijk dus Fox. Zo kunnen bijvoorbeeld reeksen als Deadpool en Alien blijven bestaan. Er wordt verwacht dat de deal in april wordt afgerond.

NieuwsFilm

meest populair