Marvel-series op Disney+ hebben merkbare invloed op de films

Marvel-series op Disney+ hebben merkbare invloed op de films

Grote en ambitieuze plannen!

Kortgeleden vertelde Marvel-baas Kevin Feige al dat de series die zijn filmstudio ontwikkelt voor Disney+ allemaal verbonden zullen zijn aan het MCU. Vandaag laat hij weten dat de invloed van die series ook echt merkbaar zal zijn in de films. Kortom: er komt in tegenstelling tot wat we de afgelopen tien jaar gezien hebben ook echt een duidelijk verband tussen die twee.

Kevin Feige sprak met de site SlashFilm over de toekomst van Marvel Studios. De bedoeling is volgens hem dat er heel wat extra verhalen verteld worden op de streamingdienst van Disney. Zo komen er series rond personages als Loki (Tom Hiddleston), Vision (Paul Bettany) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen).

Merkbare invloed
Tijdens het interview met SlashFilm vertelde Feige dat de nieuwe series merkbaar gesitueerd zullen zijn in het MCU. "Sommigen spelen zich net als Captain Marvel af in een tijd voor het heden, anderen op de momenten waar de films ook gesitueerd zijn," begon Feige. "Wat er ook gebeurt, in die series zullen we ook personages zien die in de films zitten. En in die series ondergaan ze een transformatie. Loki misschien niet zozeer, maar andere personages ondergaan een transformatie in hun series en die transformaties ga je ook merken in de films. We ontwikkelen langere verhalen voor Disney en omdat we daar pas na Avengers: Endgame mee beginnen, kunnen we ze vanaf het begin in de rest verweven."

Het is dus duidelijk de bedoeling dat de series ook echt crossovers krijgen met de films die Marvel Studios maakt. Een slimme zet, want series die Marvel tot nu toe ontwikkelde waren nooit heel duidelijk in het MCU gesitueerd, op wat kleine cameo's en referenties na.

NieuwsFilm

meest populair