IFFR 2006 ten einde

[header]En dat was ‘m weer! Afgelopen zaterdag sloot de 35e editie van het International Film Festival Rotterdam af met George Clooney’s Good Night, and Good Luck, waarna het slotfeest kon losbarsten.[/header]En dat was ‘m weer! Afgelopen zaterdag sloot de 35e editie van het International Film Festival Rotterdam af met George Clooney’s Good Night, and Good Luck, waarna het slotfeest kon losbarsten. Ook dit jaar was het festival weer een succes: 358.000 bezoekers (net zoveel als vorig jaar) brachten 1.250.000 euro in het laatje (ook net zoveel als vorig jaar).

Geen festival is compleet zonder prijsuitreikingen; vrijdagavond werden de winnaars van de felbegeerde VPRO Tiger Awards bekendgemaakt. De Tigers, bedoeld om nieuw filmtalent in het voetlicht te stellen, gingen naar Han Jie voor Walking on the Wild Side, Kelly Reichardt voor Old Joy en – tegen de voorspelling op deze site in - Manuel Nieto Zas voor La Perrera.
Een dag later reikte Staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan de Tiscali Publieksprijs uit aan de Duitse regisseur Michael Hofmann, voor zijn ‘romantische kookcomedy’ Eden. 623 bezoekers gaven de film een gemiddelde score van 4,67 uit 5.

Ook FilmTotaal was er dit jaar weer bij, met een uitgebreidere verslaggeving dan ooit. Ronald, Kaj en Kenji doken met veel plezier in het overweldigende aanbod mooie, bizarre, saaie, ontroerende, grappige, schokkende, pretentieuze, verfrissende, onbegrijpelijke, hartverscheurende, lelijke, slome en geweldige films en kwamen op de proppen met maar liefst vijfenveertig recensies. Hoge waarderingen waren er voor o.a. Brokeback Mountain, 13 (Tzameti), Princess Raccoon, Stestí, de Nederlandse film Langer Licht en Cocaine Angel. Al deze recensies zijn nog te vinden op de speciaal daarvoor ingerichte IFFR-sectie op FilmTotaal (waarvoor dank, Tako en Peter!).

Rest mij nog te zeggen dat FilmTotaal uiteraard ook volgend jaar weer van de partij zal zijn in Rotterdam – we hebben er nu alweer zin in!



NieuwsFilm

meest populair