Film over Rutger Hauer

Er komt een film over acteur Rutger Hauer (Soldaat van Oranje, Blade Runner, Batman Begins). Filmmaakster Simone de Vries (Groeten uit Grasdijk, Planet Kamagurka) hoopt nog dit jaar een documentaire, met als werktitel Blond, Blue Eyes in de bioscoopzalen te kunnen vertonen.

Normaal gesproken houdt Hauer zich, wat zijn privéleven betreft, verre van de media, maar gaf dus wel toestemming voor het maken van een documentaire over zijn werk. De Vries is inmiddels twee jaar bezig met de opnamen, die zij binnenkort zal afronden. De acteur onthulde in een uitgebreid interview met Privé dat hij ook nog werkt aan een biografie, die over drie jaar moet verschijnen.

Hauer is de meest succesvolle acteur die Nederland ooit heeft voortgebracht. Hij speelde in meer dan 90 films en hij denkt nog lang niet aan stoppen. Zo is hij later dit jaar te zien in films als Tonight at Noon en Mentor. Verder wordt de laatste hand gelegd aan 7eventy 5ive en Goal 2: The Journey Continues. De 62-jarige acteur was afgelopen week in Rotterdam om besprekingen te voeren over een tiendaagse Masterclass, die hij wil geven aan collega-filmmakers als acteurs, cameramensen en lichtspecialisten.



NieuwsFilm

meest populair