'Ophef over Amy Schumer die lachend 'verkrachtingen' opbiecht'

'Ophef over Amy Schumer die lachend 'verkrachtingen' opbiecht'

Op Reddit worden een aantal oude uitspraken van Schumer opnieuw besproken.

Op het Amerikaanse forum Reddit is opnieuw ophef ontstaan over actrice en comédienne Amy Schumer (I Feel Pretty, Trainwreck). Schumer wordt aan de publieke schandpaal genageld wegens twee (vermoedelijke) 'verkrachtingen' die zij in oude interviews opbiechtte. Lees hieronder alle details.

Amy Schumer (37) is een van de kartrekkers van de #MeToo-beweging en kwam vorig jaar met het verhaal naar buiten dat zij haar maagdelijkheid is verloren door een verkrachting. "Ik sliep en had er niet mee ingestemd", vertelde Schumer toen in de media. Later haalde ze nog flink uit naar mannen die grappen maakten over #MeToo. Op Reddit wordt Schumer nu zelf bekritiseerd wegens haar gedrag.

Dronken student en taxichauffeur
In een speech die Schumer in 2014 hield bij een vrouwengala, vertelde ze een opvallend verhaal. "Ik had seks met een studiegenoot die zo dronken was dat hij iedere drie seconden in slaap viel", vertelde Schumer destijds. In een podcast uit 2012 vertelt Schumer tevens lachend dat zij (zo zegt ze zelf) ooit een taxichauffeur heeft 'verkracht'. "Ik stopte gewoon zijn hand in mijn broek", zei ze toen.

Dubbele standaard
Veel Reddit-gebruikers hekelen de dubbele standaard die vandaag de dag in de wereld geldt. Als Schumer een man zou zijn geweest, zo beweren zij, dan zou zij allang hard zijn aangepakt. Sommigen twijfelen of hier daadwerkelijk sprake is van 'verkrachting' of denken dat Schumer slechts grappig probeerde te doen. Haar partners lijken er in ieder geval nooit problemen mee te hebben gehad.

NieuwsFilm

meest populair