IFFR 2006 van start!

Het is weer zo ver! Het International Film Festival Rotterdam beleeft dit jaar zijn 35ste editie en pakt uit met ruim 220 films en talloze korte films, documentaires, debatten, interactieve kunstwerken in de stad en zoals ieder jaar een dagelijkse late night talkshow met Wilfried de Jong.

FilmTotaal stuurt dit jaar drie reporters op het Rotterdamse pad om verslag te doen van het festival. Ondanks dat directeur Sandra den Hamer het festival heeft ingekort ten opzichte van vorig jaar om het publiek wat meer ademruimte te geven, bestaat het IFFR toch nog steeds uit een enorme lawine aan films in diverse programma-onderdelen. Vertrouwd is de competitie om de Tigers Awards, met dit jaar veertien gegadigden, de auteurcinema in het onderdeel Kings & Aces met dit jaar onder andere de nieuwste films van Abel Ferrara (Mary), Michael Haneke (Caché) en Seijun Suzuki (Princess Raccoon). De filmmakers-in-focus zijn de Japanse regisseur Nagasaki Shunichi en de Amerikaan Stephen Dwoskin. Extra aandacht gaat dit jaar verder uit naar de korte film en een programma rondom drugs in film onder de titel White Light.

Naast de vele films uit de onverlichte niches van de wereldcinema (wat dacht u bijvoorbeeld van een tien minuten durende film over de vrouw die door Hells Angels werd vermoord tijdens een optreden van de Rolling Stones, of een Russische film over tractorbestuurders?) zijn de verwachtingen ook hooggespannen voor Tideland van Terry Gilliam, waarin Jeff Bridges een aan heroïne verslaafde popmuzikant speelt, of Ang Lee's Brokeback Mountain, een grote kanshebber bij de Oscars dit jaar.

Recensenten Kaj van Zoelen, Kenji Stamet en Ronald Simons zullen de komende tien dagen verslag doen van vele festivalfilms en de FilmTotaal bezoeker op de hoogte houden van alle nieuwtjes, roddel en achterklap. Middels korte recensies schenken we zo wat licht in de Rotterdamse duisternis, en zorgen we ervoor dat je niet struikelt over het enorme aanbod. Hou ons vanaf 25 januari tot 5 februari dus hier op FilmTotaal extra in de gaten, en mis niks van het International Film Festival Rotterdam!

Onze IFFR-pagina vind je hier. Daarbij staat er de komende tijd boven elke pagina een speciale IFFR-balk, waaarin je kunt zien wat de laatste toegevoegde IFFR-artikelen zijn.



NieuwsFilm

meest populair