[Gerucht] Overname Fox door Disney dit jaar afgerond?

[Gerucht] Overname Fox door Disney dit jaar afgerond?

Normaal gaan er anderhalf jaar overheen.

Het lijkt erop dat de overname van Fox door Disney dit jaar nog afgerond kan worden. Afgelopen juli besloten aandeelhouders van de twee bedrijven de mega-overname goed te keuren. Normaliter duurt het ongeveer anderhalf jaar voordat alle betreffende autoriteiten hierover besloten hebben, maar Deadline meldt op basis van insiders dat de onderhandelingen zeer voorspoedig lopen.

Daarmee komt een einde aan een lange en moeizame overnamepoging. Disney bood eerst 52,4 miljard dollar op Fox, zodat het onder meer de netwerken, studio's en heel veel franchises in handen zou krijgen. Maar daarop kwam Comcast met een hoger bod, en was het aan Disney om uiteindelijk nog meer geld te bieden: 71,3 miljard dollar.

Als de overname dan eindelijk afgerond is, dan verandert het filmlandschap behoorlijk. Verwacht wordt dat Disney de X-Men en Avatar-franchises toevoegt aan zijn nog te lanceren streamingdienst. Ook gaan sommigen er vanuit dat Disney de Marvel en X-Men franchises samenvoegt en dat ze op de streamingdienst komen te staan.



NieuwsFilm

meest populair