Japanse film opent IFFR 2005

Het International Film Festival Rotterdam wordt woensdag 25 januari 2006 geopend met de Europese première van Heart, Beating in the Dark van de Japanse regisseur Nagasaki Shunichi. In totaal vertoont het festival dertien films van Nagasaki.

Festivaldirecteur Sandra den Hamer noemt de openingsfilm aangrijpend. "Het is ook een bijzonder gelaagd statement over film en filmmaken. En daarom de perfecte openingsfilm voor de 35e editie van een festival waarin film als kunst centraal staat'', zegt Den Hamer.

Heart, Beating in the Dark is deels een bewerking, deels een vervolg op Nagasaki's eigen en gelijknamige film uit 1982 en zijn eigen 'making of'. De beide hoofdrolspelers uit 1982 keren, ouder en wijzer, terug in de 2005-versie terwijl een nieuw jong paar op de vlucht slaat.

Het is de eerste keer dat een groot filmfestival buiten Japan een retrospectief programma aan Nagasaki Shunichi wijdt. Het programma omvat dertien van zijn films waaronder de originele versie van Heart, Beating in the Dark uit 1982, The Lonely Hearts Club Band in September (1982) en The Enchantment (1989).

Gezien de enorme populariteit van Nagasaki is geadviseerd er vroeg bij te zijn met reserveren.



NieuwsFilm

meest populair