Het enige ding dat wetenschappelijk klopt aan 'Star Wars'

Het enige ding dat wetenschappelijk klopt aan 'Star Wars'

Neil deGrasse Tyson aan het woord.

De Amerikaanse astrofysicus Neil deGrasse Tyson staat bekend om zijn kritieken op films. Hij laat, vooral nadat hij groot succes boekte met de serie Cosmos: A Spacetime Odyssey, vaak zijn mening weten en vertelt of films wetenschappelijk ook wel een beetje goed in elkaar steken.

Tijdens de SDCC 2018 vertelde Tyson welk onderdeel uit Star Wars - Episode IV: A New Hope op wetenschappelijk vlak een beetje klopt. "In Star Wars - Episode IV : A New Hope, het eerste deel uit de franchise, loopt Luke naar buiten en ziet hij een dubbele zonsopgang. Dat is het enige wetenschappelijk accurate in heel Star Wars. Nee, serieus, meer dan de helft van de sterren die je aan de nachthemel ziet, zijn dubbele sterren, of systemen met nog meer sterren erin en er was gewoon nog niemand geweest die had bedacht dat daar ook een planeet omheen kon draaien. Dus het feit dat dit in Star Wars te zien is, is wel de moeite waard, want zo wordt de hele sterrenfamilie tenminste vertegenwoordigd".

In het verleden merkte Tyson overigens wel eens dingen op die niet kloppen aan de franchise. Zo rolt BB-8 over zand van Jakku, zonder dat hij sporen achterlaat en klopte het niet dat Starkiller Base energie uit een ster kon halen, zonder zelf te verdampen. Dat hij nu iets positiefs vindt, is natuurlijk alleen maar mooi!

In 2019 brengt Tyson overigens een nieuwe serie: Cosmos: Possible Worlds.



NieuwsFilm

meest populair