James Gunn heeft een verrassende mening over spoilers

James Gunn heeft een verrassende mening over spoilers

Hij gelooft dat ze de films er in sommige gevallen zelfs beter op maken...

Waar elke filmliefhebber een enorme hekel aan heeft, zijn spoilers. Filmmakers proberen dan ook van alles om deze tegen te gaan. Toch gelooft regisseur James Gunn, voornamelijk bekend van de twee Guardians of the Galaxy films, dat de hele discussie over het verklappen van verrassende plotdetails erg overdreven is.

Zo zei hij: ''Als een film verpest kan worden door spoilers dan is het simpelweg geen goede film. Ik ben tegen het 'spoilen' van films, maar studies hebben bewezen dat voorkennis van filmdetails weinig tot geen invloed heeft op het kijkplezier. Sterker nog, bij een goed gemaakte film vergroot het soms juist het kijkplezier!''

Toen iemand tegen hem zei dat sommige reviews wel erg veel prijs geven, zei Gunn het volgende: ''Voor velen is het uitbrengen van spoilers minder tot niet gewenst, maar het belang ervan wordt erg overschat. Zo kan er op Twitter niet veel verklapt worden, aangezien je maar weinig tekst mag plaatsen. En op Google hoef je alleen maar 'spoiler study' in te typen en het eerste zoekresultaat bewijst gelijk dat het allemaal wel meevalt''.

Wat vinden jullie van de bewering van James Gunn?



NieuwsFilm

meest populair