Tomas Alfredson maakt remake van bekende Zweedse komedie

Tomas Alfredson maakt remake van bekende Zweedse komedie

De Zweedse komische serie draaide om criminelen wiens pogingen een overval te plegen altijd mislopen.

Tomas Alfredson is misschien niet de meest bekende naam. Maar je zal films als Let the Right One In en Tinker, Tailor, Soldier, Spy wel kennen. Die werden allebei geregisseerd door Alfredson, die ermee flink succes boekte. Vervolgens mocht hij The Snowman maken, waarmee hij struikelde.

The Playlist stelt dat Alfredson het nu opnieuw mag proberen met een andere film. Hij mag een reboot maken van de populaire Zweedse komische serie Jonssonligan. Dat was een filmreeks die in de jaren tachtig debuteerde en maar liefst twee decennia liep. Niet slecht dus, en de druk is dan ook groot op Alfredson om een nieuwe versie te maken.

Jonssonligan draait om een groep criminelen en bovenal de problemen die zij tegenkomen bij hun pogingen om een overval te plegen. Dat leidde doorgaans tot hilarische situaties. Alfredson, die hiermee voor het eerst een komedie maakt, heeft al een cast gevonden, die onder meer uit Henrik Dorsin, Anders Johansson, David Sundin en Hedda Stiernstedt. De film moet in de winter van 2019 uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair