Krijgt 'God of War' een R-Rated film?

Krijgt 'God of War' een R-Rated film?

Steven DeKnight weet wat hij wil.

Regisseur Steven DeKnight is een groot fan van de God of War-films. Zo groot dat hij gesprekken voert met Sony om een film te maken over Kratos en diens strijd met de Griekse goden.

"Ik heb gesprekken gevoerd met een aantal van de mensen binnen Sony PlayStation en kijk, volgens mij moet je het vooral benaderen als een boek. Benaderen zoals de manier waarop je Jaws zou verfilmen. Mensen die Jaws hebben gelezen, weten dat de film heel anders is, maar dat het beide goede projecten zijn," aldus DeKnight. Wat hem betreft ligt daar ook de sleutel in voor de verfilming: benaderen als een boek, dat je verandert om het te laten werken als film.

"Je neemt de personages, de situaties en de emoties en moet die elementen laten werken voor een film. Dat betekent vaak dat bepaalde zaken anders moeten, wat gevoelig ligt omdat je fans van de games niet wilt vervreemden. Maar je moet een film maken die werkt binnen de context van de film zelf. En dat is heel ingewikkeld."'

Dat er gesprekken gevoerd zijn met Sony maakt natuurlijk niet dat er ook een deal komt. In het verleden is al geprobeerd een film te maken op basis van het materiaal, zo kreeg Daniel Craig zelfs de hoofdrol aangeboden. Wat DeKnight betreft, zou Kratos gespeeld moeten worden door Dave Bautista en moet er een R-Rated film komen.



NieuwsFilm

meest populair