Gaat overname Fox door Disney alsnog niet door?

Gaat overname Fox door Disney alsnog niet door?

Comcast heeft een wel heel mooi bod.

Het leek een gedane zaak: de overname van 20th Century Fox door Disney. Althans, in zoverre, dat er een deal was tussen de twee bedrijven en enkel mededingingsautoriteiten wereldwijd nog hun fiat moesten geven. Maar meldt persbureau Reuters dat de deal verre van zeker is. Mocht je dus feest hebben gevierd over de mogelijke toevoeging van de X-Men aan het Marvel Cinematic Universe, berg die hoedjes dan nog maar even op.

Persbureau Reuters schrijft dat de Amerikaanse kabelaar Comcast aan investeringsbanken heeft gevraagd om zijn krediet met zestig miljard dollar te verhogen. Op die manier kan het maar volledig in cash betalen voor de media-onderdelen die 21st Century Fox aan Walt Disney Co. voor 52 miljard dollar wilde verkopen.

Helemaal zeker is de overname trouwens niet. Comcast wil eerst wachten op een andere grote overname die gaande is. Het Amerikaanse bedrijf AT&T, een van de grootste telecomaanbieders daar, wil namelijk Time Warner overnemen. Als het daar goedkeuring voor krijgt, zal Comcast zijn bod in cash uitbrengen.

Volgende maand wordt er een beslissing verwacht.



NieuwsFilm

meest populair