Veel bekendheden eisen geld van de failliet verklaarde Weinstein Company

Veel bekendheden eisen geld van de failliet verklaarde Weinstein Company

Tarantino beweert zelfs dat ze hem nog een paar miljoen schuldig zijn...

Nadat Harvey Weinstein werd aangeklaagd door tientallen vrouwen voor seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting duurde het niet lang voordat het bedrijf dat hij samen met zijn broer Bob runde, nl. The Weinstein Company, failliet werd verklaard. Over twee dagen zal het productiehuis dan ook een veiling houden waar op al hun filmbezittingen geboden kan worden, maar heel wat bekendheden zien dit niet zo zitten...

Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Jake Gyllenhaal, Bill Murray, Rachel McAdams en Meryl Streep beweren allemaal dat zij nog niet volledig zijn betaald voor bepaalde filmrollen en dat hun dus nog een aandeel in de winst is verschuldigd. Regisseur Quentin Tarantino doet daar nog een schepje bovenop; hij claimt dat The Weinstein Company hem nog 4,5 miljoen dollar schuldig is. De wereldberoemde regisseur maakte namelijk diverse films voor het bedrijf en zegt dat hij voor elke film nog heel wat betaald moet krijgen: voor Grindhouse zou het nog gaan om 300.000 dollar, voor Inglourious Bastards om 575.000 dollar, Django Unchained 1,25 miljoen dollar en voor The Hateful Eight om maar liefst 2,5 miljoen dollar.

Tarantino's nieuwste film, Once Upon a Time in Hollywood, wordt dan ook uiteraard niet geproduceerd door The Weinstein Company maar door Sony.



NieuwsFilm

meest populair