Achtergrondverhaal en motivatie Thanos in 'Avengers: Infinity War' onthuld!

Achtergrondverhaal en motivatie Thanos in 'Avengers: Infinity War' onthuld!

Alles wat je moet weten voordat je naar de bioscoop gaat!

Recent hoorden we dat Avengers: Infinity War niet al teveel zal vertellen over schurk Thanos (Josh Brolin). Althans, over zijn achtergrondverhaal gaan we niet zoveel horen. Met dat gegeven in het achterhoofd, hebben Anthony en Joe Russo nu besloten om alles uit te leggen over de achtergrond van Thanos, wat nodig is om te weten voordat we naar de film gaan.

"Thanos is een bijna niet te verwoesten personage, die sterker is dan de Hulk en onkwetsbare huid heeft," begonnen ze. "Hij komt van een planeet die Titan heet. Vele jaren voordat de film begint, vond er een cataclysmische verschuiving plaats. Ze zaten bijna zonder grondstoffen, hadden te maken met overbevolking. Thanos raadde toen aan dat ze willekeurig de helft van de bevolking zouden doden, om de rest te redden. Maar natuurlijk wezen de Titans zijn idee af, werd hij als gestoord bestempeld, verbannen en stierf de planeet uiteindelijk uit. Dus nu ziet hij het als zijn missie om de halve bevolking van elke planeet uit te roeien, om die te corrigeren en opnieuw in balans te brengen."

Kortom: de val van Titan heeft ervoor gezorgd dat Thanos de Infinity Stones zoekt, en het universum wil redden. In die zin is het dus geen kwade wil, al kan je je afvragen hoe goed zijn plan nou eigenlijk is. "Zodra hij over de stenen hoort, realiseert hij zich dat hij met alle Infinity Stones het complete universum kan beheersen. En met een knip van zijn vingers permanent de helft van het complete leven kan uitroeien. Dus er staat ontzettend veel op het spel. Als de Avengers ergens voor opgericht zijn, is het wel om Thanos ervan te weerhouden zijn plannen uit te voeren."

Vanaf 25 april draait Avengers: Infinity War in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair