Vrouwelijke Indiana Jones? Steven Spielberg reageert

Vrouwelijke Indiana Jones? Steven Spielberg reageert

En het is de laatste voor Harrison Ford.

Regelmatig worden oorspronkelijk blanke personages gespeeld door acteurs met een andere huiskleur, en andersom. Ook worden er oorspronkelijk mannelijke personages een vrouw, en vermoedelijk ook andersom. Maar Indiana Jones als een vrouw? Dus zeg maar "Indiana Joana"? Steven Spielberg lijkt er geen moeite mee te hebben.

In gesprek met The Sun zou Spielberg zijn ingegaan op de consequenties mocht besloten worden om een vrouw de titelrol te geven. "We zouden de naam moeten veranderen van Jones naar Joan. En daar zou helemaal niets mis mee zijn," aldus Spielberg tegenover de tabloid.

Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat we een "Indiana Joana" gaan krijgen. Maar wie weet! De voor 2020 geplande vijfde film is de laatste voor Harrison Ford. Dit werd bevestigd door Spielberg: "Dit wordt Harrison Fords laatste Indiana Jones-film, maar gaat daarna zeker door." Na de mislukte poging om Shia LaBeoufs Mutt Williams te introduceren als de opvolger in Indiana Jones and Kingdom of the Crystal Skull, buigt Lucasfilm zich ongetwijfeld over de vraag hoe de franchise doorgezet moet worden.

De Indiana Jones-franchise lijkt niet de meest voor de hand liggende reeks voor een vrouwelijk hoofdpersonage. Lara Croft uit onder meer het recente Tomb Raider heeft namelijk al veel weg van de avonturier. Maar alles kan! Wie weet wordt het wel Anna Kendrick!



NieuwsFilm

meest populair