Captain America: The Winter Soldier - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Captain America: The Winter Soldier - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men twintig films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Captain America: The Winter Soldier (2014)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Chris Evans (Steve Rogers / Captain America), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Scarlett Johansson (Black Widow), Sebastian Stan (James Buchanan 'Bucky' Barnes / The Winte Soldier) e.a.
Budget: 170 miljoen dollar | Box office: 714,2 miljoen dollar
Waar Marvel het even moeilijk had om richting te vinden na het megasucces van The Avengers, compenseerde men die gebreken met The Winter Soldier. De studio leek zijn zelfvertrouwen weer gevonden te hebben. En belangrijk: met deze film debuteerden de broers Russo als MCU-regisseurs, en werden het de kroonprinsen van het filmuniversum.

Het plot

The Winter Soldier speelt zich twee jaar na The Avengers af. Cap werkt voor SHIELD en geeft leiding aan een strike force die wereldwijd missies uitvoert. Als hij erachter komt dat SHIELD van plan is om met drie vliegende vliegdekschepen de wereld in de gaten te houden en bedreigingen te stoppen voordat ze zich manifesteren, voelt Cap zich bedrogen. Al snel blijkt dat niemand minder dan Hydra de spionageorganisatie van Nick Fury geïnfiltreerd heeft en dat het een manier was om de wereld te onderwerpen. Daarvoor gebruikt men de gehersenspoelde Winter Soldier. In een grootste finale werkt Cap samen met de nieuwe held Falcon (Anthony Mackie) en Black Widow om de plannen van Hydra te stoppen. Het gevolg is dat SHIELD valt, Nick Fury doodgewaand wordt en Cap op zoek gaat naar zijn vroegere beste vriend.

Links met andere films

Er wordt veel gerefereerd naar het feit dat Steve zeventig jaar in een winterslaap doorgebracht heeft. Agent Sitwell noemt ene Stephen Strange, die later in Phase 3 zijn eigen film kreeg. Verder wordt Tony Stark genoemd als grote hulp bij het doorontwikkelen van de helicarriers en worden de gebeurtenissen van Avengers: Age of Ultron opgezet.

After credits

Er zijn er twee in deze film. De eerste toont ons Quicksilver en Scarlet Witch, die magische krachten hebben en door Hydra gebruikt worden. De tweede scène laat Bucky zien, die kijkt naar een Captain Americatentoonstelling in het Smithsonian en daar een beeltenis van zichzelf ziet.

Cameo van Stan Lee

In deze film is Lee kort te zien als bewaker in het Smithsonian.



NieuwsFilm

meest populair