Joyride grote winnaar Gouden Uien

Niet Gay, niet Snowfever en niet Kameleon 2; het is Frank Herrebouts Joyride die gisteravond de belangrijkste Gouden Ui heeft gewonnen en aan de vooravond van de uitreiking van de Gouden Kalveren is uitgeroepen tot slechtste Nederlandse film van het jaar. Ook hoofdrolspeelster Georgina Verbaan mocht delen in de eer, zij kreeg de Ui voor slechtste actrice.

Daan Schuurmans mag zich een jaar lang de slechtste acteur noemen door zijn rol in Snowfever, en in de categorie "De meest vervelende verschijning in een speelfilm van een BN'er die geen acteur is" kreeg Chazia Mourali een Ui. Haar verschijning in Vet Hard! bleek hier de oorzaak van.

Tenslotte was er nog een speciale Ui voor de allergrootste flop, volgens de initiatiefnemers de enige categorie waarin objectieve criteria de winnaar bepaalden. Deze ging naar Zwarte Zwanen van Colette Bothof, een film die met een budget van 1 miljoen euro maar liefst 978 bezoekers naar de bioscoop wist te trekken.

Overigens gaat Steven de Jong, wiens Kameleon 2 geen enkele Ui won, niet bij de pakken neerzitten. De regisseur kondigde aan dat hij Kameleon 3 zal maken en probeert het volgend jaar dus gewoon opnieuw. Voor de zekerheid wordt deel 4 waarschijnlijk tegelijk opgenomen.



NieuwsFilm

meest populair