Matt Damon wist van één van Harvey Weinstein's aanrandingen af

Matt Damon wist van één van Harvey Weinstein's aanrandingen af

En George Clooney gelooft dat er meer mensen achter zaten...

Quentin Tarantino kan zich iets minder beroerd voelen; de wereldberoemde filmregisseur liet recentelijk weten dat hij al jarenlang afwist van Harvey Weinstein's seksuele intimidaties. De nodige mensen vinden dat Tarantino dat had moeten laten weten, aangezien een groot aantal vrouwen dan heel wat ellende bespaard zou zijn gebleven. Maar Tarantino staat niet meer alleen, want nu laat een andere grote Hollywoodbekendheid ook weten dat hij al een tijdje afwist van een van Harvey's vele ongewenste intimiteiten, namelijk niemand minder dan Matt Damon.

De 47-jarige acteur wist dat Weinstein Gwyneth Paltrow had misbruikt, al dacht hij wel dat zij de enige was geweest: ''Heel veel mensen zeggen dat de nodige bekendheden van zijn 'praktijken' afwisten. Ik wist er ook een beetje van; ik weet dat hij een eikel is en dat hij daar ook trots op is. Ik wist dat hij een womanizer was. Ik zou echt nooit de partner van zo'n type willen zijn. Maar dat zijn niet mijn zaken. Maar ik wist niet dat hij zo erg was en dat hij zoveel vrouwen seksueel heeft geïntimideerd en aangerand, nee echt niet''.

''Ik wist het maar van één persoon, namelijk Gwyneth, toen ze nog met Ben [Affleck] samen was. Ik heb het er nooit over gehad met Gwyneth zelf, maar Ben heeft het me verteld. Ik wist niet precies in welke mate het was gebeurd, maar ik dacht dat ze er wel een oplossing op gevonden hadden of zo. Ze was namelijk de eerste vrouw die bij Miramax ging werken en daar werd ze heel erg goed en respectvol behandeld''.

Ook George Clooney liet zich erover uit tijdens hetzelfde interview: ''We moeten er vooral voor zorgen dat er op z'n minst iets goeds uit komt. Wat een vooruitgang zou het zijn als vrouwen zich veiliger en beter zouden kunnen voelen wanneer ze het hierover hebben. Op die manier durven mannen als Harvey dit ook minder te doen, als ze weten dat het meteen bekend wordt gemaakt''.

Toch gelooft Clooney dat er waarschijnlijk nogal wat mensen afwisten van dit schandaal maar besloten te zwijgen: ''Ik vraag me af of er bijvoorbeeld niet een paar reporters van afwisten maar het verhaal niet uitbrachten. Als dat het geval is zou ik graag weten waarom. En als er kranten of websites zijn geweest die hier ook informatie over hadden zou het best kunnen dat ze héél wat geld hebben ontvangen van Miramax of de Weinstein Company. Iemand bracht deze vrouwen naar Harvey's kamer en liet hen daar dan achter; ik wil weten wie dat zijn. Ik weet dat Harvey zal boeten voor alles wat hij heeft gedaan, maar de mensen die hem geholpen hebben, achter die mensen moeten we ook aangaan!''

NieuwsFilm

meest populair