Hoe Tim Roth een rol wist te bemachtigen in 'Reservoir Dogs'

Hoe Tim Roth een rol wist te bemachtigen in 'Reservoir Dogs'

Zijn grappige verhaal inspireert misschien nu ook wel andere acteurs...

Quentin Tarantino werkt graag met bepaalde acteurs; onder hen bijvoorbeeld Samuel L. Jackson, Harvey Keitel en James Parks maar ook Tim Roth. Toch liet Roth weten dat hij zijn eerste rol voor Tarantino wist te bemachtigen in diens debuut Reservoir Dogs op een wel heel erg speciale manier.

De 56-jarige acteur vertelde dat hij meteen onder de indruk was van het script: ''Ik had zo'n twintig pagina's ervan gelezen toen ik dacht: ''Oh, dit is geweldig, hier wil ik echt aan meedoen!'' Het was fantastisch geschreven, het was allemaal zo perfect uitgedacht en intelligent geschreven en tegelijkertijd ook nog eens erg grappig!'' Roth maakte dus een afspraak met Tarantino en Harvey Keitel, die al een van de hoofdrollen had weten te bemachtigen, maar toen Roth werd gevraagd een auditie te doen weigerde de hij dit, aangezien hij, volgens de acteur zelf, slecht is in het doen van audities.

Toen Keitel vertrok gingen Tarantino en Roth nog samen naar een bar en vervolgens kochten ze ook nog eens wat drank in een nachtwinkel voordat ze naar Roth's appartement gingen waar ze het opnieuw over de film hadden. Maar aangezien ze beiden flink wat op hadden was dit niet al te makkelijk: ''We begonnen het script te lezen... Elk deel moesten we wel tien keer overlezen omdat het gewoon niet te doen was'' vertelt Roth lachend. ''Maar het had wel effect, want uiteindelijk werd de deal diezelfde avond beklonken en mocht ik meespelen in de film!''

Tim Roth werkte na Reservoir Dogs nog twee keer samen met Tarantino; zo was hij nog te zien in Pulp Fiction en The Hateful Eight.

NieuwsFilm

meest populair