Ghibli opent weer de deuren voor nieuw project Hayao Miyazaki

Ghibli opent weer de deuren voor nieuw project Hayao Miyazaki

Het nieuwe project van regisseur moet in 2021 uitkomen.

Studio Ghibli sloot in augustus 2014 voor onbepaalde tijd. Legendarisch regisseur Hayao Miyazaki was met pensioen gegaan en daar de studio en Miyazaki onlosmakelijk aan elkaar verbonden waren, besloot men de deuren te sluiten. Maar afgelopen februari werd bekend gemaakt dat Miyazaki weer een nieuwe film zou maken. Wanneer was niet zeker, maar nu is bekend gemaakt dat Ghibli weer opent.

In juli bracht Miyazaki een groepje mensen bij elkaar, om over zijn project te praten. Later die maand begon de studio met het rekruteren van nieuwe kunstenaars voor de film en nu is dus bekend gemaakt dat Studio Ghibli weer helemaal draait. De nieuwe kunstenaars die aan de film mee zullen werken, krijgen vanaf oktober training en een paar maanden daarna zal de productie van de nieuwe animatiefilm daadwerkelijk van start gaan.

De nieuwe film zal Boro The Caterpillar heten en wordt het verhaal "van een kleine, harige rups, zo klein dat je hem makkelijk tussen je vingers kan kapot knijpen." De hoop van Miyazaki was ooit de film voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 af te maken, maar naar het schijnt staat de release nu gepland voor 2021.

Miyazaki maakte in zijn carrière een aantal erg mooie animatiefilms en ging meermaals met pensioen. Denk aan Princess Mononoke (1997), waarna hij aangaf klaar te zijn met het maken van films. Maar het was Spirited Away (2001) waarvoor hij vervolgens besloot terug te komen. Zijn meest recente pensioen stamt uit 2012.



NieuwsFilm

meest populair